Sigrid-shoot-8652.jpg

blog

Blog!

 

Moeder natuur wist het al toen zij de bananen aan de bomen krom liet groeien: het ontwerp moet praktisch en aantrekkelijk zijn. Alleen dan kun je overleven. Maar waarom geel? En waarom krom? En wat vindt die banaan daar allemaal van? 

Ontwerpen, het is een ware kunst van keuzes die door de gebruiker vaak onopgemerkt blijven. Tot nu toe dan. Want zoals jullie wellicht al hadden opgemerkt, dit is een blog. De eerste van een hele serie waarin ik jullie mee ga nemen op een rondreis door mijn ontwerpproces en alles wat daar zoal bij komt kijken. Hopelijk kan ik op deze manier zo veel mogelijk vragen beantwoorden en misschien zelfs een beetje jullie kijk op de dagelijkse dingen veranderen. 

Sigrid-shoot-7938.jpg

Neem bijvoorbeeld, leuk voor in de file, de achterlichten van auto’s. Die zijn naast de zichtbaarheid ook ontworpen zodat je zelfs in het donker weet op welk merk auto je moppert ‘het gaspedaal zit rechts meneer’ (een favorietje van mijn vader). Peugeot heeft achterlichten alsof de auto is aangevallen door een leeuw. In combinatie met het beeldmerk klopt dat detail zo mooi in het totaalplaatje, daar word ik nou gelukkig van. Over dat soort keuzes en gedachtegangen, maar dan uit mijn eigen werk en ervaringen, praat ik jullie graag allemaal bij. 

Ook ga ik proberen zo veel mogelijk tips te delen die de ontwerpzenuwen een beetje wegnemen. Want oh wat vinden veel mensen het spannend om hun idee/merk/verhaal een jasje aan te passen! Heel begrijpelijk natuurlijk, dus ik help jullie graag.

Sigrid-shoot-7737.jpg

Blog?
Via blogs dus. Een misschien wat minder populaire keuze in de tijd van vlogs en podcasts. Maar het voordeel van een blog is dat je het lekker op je eigen tempo kunt scannen of lezen. Toegegeven, ik vind een vlog en podcast eigenlijk gewoon ontzettend ongemakkelijk. Dat gevoel van plaatsvervangende schaamte bespaar ik jullie graag. Om het toch zo persoonlijk mogelijk te maken heb ik een poging gedaan me van mijn beste kant te laten zien aan Marissa van Roon die dat vervolgens heeft vastgelegd met haar camera. In de volgende blog zal ik wat meer vertellen wie dat meisje op de foto nou eigenlijk is. 

#durftevragen
Ik ben ook erg nieuwsgierig naar verhalen vanuit jullie kant van het ontwerpproces. Hoe hebben jullie het ontwerpen van die nieuwe identiteit, boek of iets totaal anders ervaren? En hebben jullie vragen of onderwerpen waar je graag meer over weet? Laat het me weten via info@sigridbliekendaal.nl


Liefs,
Sigrid

 
sigrid bliekendaal